post

Към момента не са много смартфоните, които работят с “чист” Android, тоест без фирмен интерфейс, който го прави да изглежда по-различен от останалите. Тези собствени обвивки на производителите обаче са не винаги удачни. Lenovo също използваше досега фирмен интерфейс – Vibe UI. Но моделът K8 Note, който ще бъде пуснат през тази година, както и следващите модели на компанията, ще излязат с “чист” Android, съобщава изданието Gadgets 360.

Според представители на компанията, решението да се откажат от фирмената обвивка в полза на оригиналния Android е взето след като са разгледани отзивите на потребителите. Освен това, тази стъпка ще позволи на производителя по-бързо да обновява своите смартфони до последните версии на операционната система и да осигури по-продължителен период за поддръжка. От компанията обещават, че всички апарати от серията К, пуснати през тази година, ще получат обновление до Android O.

Впрочем, използването на “оригинален” Android не е нещо ново за Lenovo – смартфоните Moto вече няколко години се предлагат с “чиста” OS от Google. Що се касае до Lenovo K8 Note, според слуховете той ще получи 5,5 инчов Full HD дисплей, процесор MediaTek Helio X20, 4 GB оперативна, 64 GB постоянна памет и поддръжка на технологията Dolby Atmos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *