post

Бум на българските търговци в световната онлайн търговска платформа eBay е регистриран през миналата година, а очакванията за тази са броят на българите, които предлагат стоките си в сайта да расте. Това сочи проучване на eBay. Най-успешните 10 дебютанти от България през 2017 г. са реализирали оборот от над 3 млн. лв. за миналата година, което прави средно 300 000 лв. само за първите 12 месеца активност на онлайн платформата.

Някои от тях имат оборот от над 1 млн. лева. По данни на eBay най-популярните категории новорегистрирани бизнеси от България са в областта на електрониката, стоки за дома и градината, авточасти и аксесоари, мода и стоки с колекционерска стойност. Новите продавачи са добавили към вече наличното разнообразие от продукти над 92 000 артикула. Най-популярните продукти предлагани от България са дрехи – над 60 000 артикула, автомобилни гуми – над 24 000 продукта, и картини – 2500 произведения, допълват от онлайн сайта за продажби.

Януари и февруари са месеците с най-много новорегистрирани бизнеси от България, съобщават от платформата. Българските търговци реализират стоките си на международните пазари, като повечето от тях продават на презокеанските пазари.

През миналата година най-успешните нови търговци на платформата са осъществили продажби в 59 чужди държави. Интересен факт – пиковият час за нови регистрации е между 15 и 20 часа местно време, но само 5% от новите регистрации са направени през мобилно устройство.

По думите на Иля Кретов, генерален директор на eBay, отговарящ за новите европейски пазари, платформата дава незабавен достъп до 168 милиона потребители по целия свят.

С помощта на нов инструмент ebaymag.com търговците могат да публикуват своите оферти не само на страницата eВay, но и на регионалните сайтове за Великобритания, Германия, Австралия, Канада, Италия, Испания и Франция, като цените се превалутират автоматично, сменя се и езикът на описанието на стоката.

кредит

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *