post

Заповядайте на безплатен семинар на тема “Блокчейн икономика, умни договори и децентрализация”, който ще се проведе нa 22 август 2017 г. (вторник) от 19:00 часа в зала Code Ground на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 0). Лектор е Никола Евтимов.

Можете да се запишете от тук.

За семинара:
Договори, финансови операции и техните досиета са в основата на нашата правна, икономическа и политическа система. Те отразяват събития, описват ги и ги защитават, определят структурата на организации и спомагат демократичното взимане на решения. Въпреки експоненциалният ръст на технологиите, тези процеси са все още обковани в бюрокрацията на 20ти век, тъй като до преди няколко години технологиите и интернет се ползваха главно client – server инфраструктура.

Блокчейн е новото поколение на споделяне на информация чрез криптография и peer-to-peer комуникация, споделен дневник на транзакции който е в основата на криптовалутите, най-разпространената от които е Биткойн. Тази нова технология обещава да автоматизира процеси в политически, икономически и корпоративен аспект чрез изпълнение на умни договори, както и да демократизира набиране на начален капитал чрез токени (ICO vs IPO). Представете си свят в които адвокат, нотариус, търговски регистър, имотен регистър и други бъдат заменени от алгоритми и кодове.

Целта на семинара е да ви подчертае бъдещите промени, потенциални възможности както и проблеми асоциирани с технологията, като в детайли те ще бъдат разгледани в предстоящ курс в СофтУни.

За лектора:
Никола Евтимов е сериен предприемач, с богата гама от постижения и опит – от оптика до инвестиции в Blockchain. Никола магистър по управление на финансите и инвестициите в Абърдийнския университет, също и по Физика и Оптометрия във Физическия факултет към Софийския университет. Опитът му в предприемачеството се проявява много ясно с два спечелени европроекта с усвоени над 1 млн лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *