post

Остава около месец до премиерата на десетия юбилеен модел iPhone, който всички ние за момента условно наричаме iPhone 8. Той ще се отличава с изцяло обновен дизайн и множество нови функции, но според анализаторите цената му ще надмине психологическата граница от 1000 долара.

Колко от вас биха платили такава сума за смартфон? За да отговори на този въпрос, Barclay’s проведе проучване, резултатите от които може би няма да се харесат на Apple. Според тях едва 11% от анкетираните са склонни да похарчат над 1000 долара за новия iPhone, докато по-голямата част заявават, че биха го купили за 582 долара, или по 48.50 на месец за една година на разсрочено плащане. Само за сравнение, цената на 32 GB iPhone 7 Plus е 796 долара, или 37.41 за 24 месеца по програмата на Apple pd cmh,exo=

Резултатите от анкетата може би не са чак толкова отчайващи, тъй като проучване проведено успередно с нея сочи, че 18% от настоящите собственици на iPhone са склонни да заплатят високата цена, за да се сдобият с новия модел. Това разбира се е в резултат на брилянтната маркетингова стратегия на компанията, която успява да убеди всяко година своите фенове, а и голяма част от потребителите на конкурентната операционна система, че нейните устройства са най-добрите предлагани на пазара.

Както вече знаете, тази година се очаква Apple да представи цели три модела iPhone – двете ъпгрейднати версии на текущите модели iPhone 7s/7s Plus и OLED вариант, с който ще отбележи десетата годишнина на своя емблематичен смартфон. Това означава, че дори и да не сте склонни да се разделите с 1000 и повече долара, за да притежавате топ модела, все паки има още две опции, които ще задоволят изискванията ви.

One thought on “Бихте ли платили над 1000 долара за iPhone 8?

  1. “всяко година” – оправете си правописната грешка!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *