post

Двама вече бивши директори на Apple пуснаха нова услуга за разпространение на игри, която се нарича Caffeine и позволява на потребителите да гледат и стриймват игри и друго съдържание на Mac, PC и iPhone, и може да бъде оприличена с платформата Twitch на Amazon, но според компанията е „по-лесна, по-безопасна и по-социална“.

Бен Кейгран и Сам Робъртс са съответно бивш продуктов директор за Apple TV и водещ дизайнер и според тях, Caffeine ще бъде „социална платформа за разпространение“ с инструменти за забавление на игри и друго артистично съдържание и вече е получила 46 милиона долара финансиране от Andressen Horowitz и Grevlock Partners.

„Оставих Apple, за да създам компания, която основно ще промени начина, по който създаваме, консумираме, споделяме и осигуряваме приходи от съдържание на живо – игнорираме добрите неща и се концентрираме върху наистина великите. Ние се ангажираме да изградим най-доброто изживяване за създателите на съдържание, от софтуера за стрийминг, през целия път, до това как публиката открива и се радва на него. Събрахме екип от световна класа и по отношение на инженерството и на съдържанието, който ще промени начина, по който светът вижда стрийминга“ сподели Бен Кейгран.

В прессъобщението си компанията описва Caffeine като прост, лесен за използване с един клик начин, без нужда от допълнителен софтуер за стрийминг на съдържание. Чрез нея потребителите могат да излъчват от компютъра, уеб камера или от телефона си, чрез приложеинето за iOS, а след като започнат да я използват, то ще им показва съдържание на хора, които следват в собствен “социален кръг” и ще могат  да го гледат и коментират заедно с тях. Така се игнорират безкрайните източници на безсмислени коментари, защото приложението набляга на личните разговори между приятели и творци. От гледна точка на създателите на съдържание, то е начин за изграждане на лични и значими взаимоотношениа със зрителите и по-голяма възможност за осигуряване на приходи от съдържанието. Към момента всички версии на Caffeine все още са предварително издание, но могат да се намерят на сайта на компанията caffeine.tvа приложението вече е налично в App Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *