post

Бета версията на софтуера си за защита на смартфони ESET Mobile Security за Android и първи поглед върху новата, пета версия на ESET Smart Security за Windows са акцентите от представянето на производителя на решения за мобилна сигурност ESET на тазгодишното изложение CeBIT в Хановер, Германия (1 – 5 март).

„Въпреки че мобилните операционни системи за смартфони са относително стабилни, е само въпрос на време да се проявят пробойни в сигурността им, които да бъдат използвани от създателите на вируси и зловреден код. Няма 100% сигурна платформа, независимо дали става въпрос за компютри или смартфони”, заяви главният изпълнителен директор на ESET Ричард Марко при представянето на бета версията на ESET Mobile Security за Android.

Ричард Марко ще участва и в дискусионния панел „Важна ли е сигурността” (Importance of Security), който ще се проведе на 2 март от 11.45 часа българско време. Заедно с него ще говорят представители на Gartner, Kaspersky Labs, G Data, POST AG и AGT International.

Описанието на дискусията от страна на организаторите гласи: „Този дебат ще покаже, че бизнес моделът, концентриран върху “облака” може да бъде успешен само ако потребителите са сигурни в опазването на личните им данни и фирмената информация. Какво трябва да предложат създателите на подобни решения?”. Дискусията ще бъде предавана на живо на сайта на CeBIT.

Изказването на Ричард Марко ще може да намерите на сайта на ексклузивния партньор на ESET за България Хай Компютърс след 14 часа българско време.

Освен бета версия на софтуера си за защита на Android устройства, ESET ще покаже и най-новото си поколение софтуер за защита на Windows компютри – ESET Smart Security 5.

Бета версията за публично тестване ще бъде пусната за свободно сваляне през първата половина на 2011 г. Сред подобренията в нея са добавянето на функция за родителски контрол, която да предпазва децата от неподходящо съдържание в интернет, а подобрената технология за анализиране на компютърната активност ще следи действията на компютъра за съмнителна активност.

Мрежата за предварително предупреждаване на ESET – ThreatSense.Net – ще бъде интегрирана още по-пълно със софтуера, за да предоставя защита в реално време.

Има ли вируси за Android

Android е най-продаваната операционна система за мобилни устройства в света с пазарен дял от 33,3% за последното тримесечие на 2010 г. (източник: Canalys).

На пазара в момента има над 170 устройства, работещи с платформата.

Първият познат вирус за Android – троянецът SMS.AndroidOS.FakePlayer.a – е открит през август 2010 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *