post

Само броени дни преди пролетното събитие на Apple, което ще се проведе на 25 март, информацията за предстоящата абонаметна платформа за новини на гиганта продължава да изтича от най-различни източници.

Постове в Twitter на добре познатият разработчик Стив Тротън-Смит сочат, че последните бета версии на iOS 12.2 и macOS 10.14.4 включват някои препратки към предстоящата абонаментна платформа. Според Смит жанровете на списанията, включени в услугата ще са Автомобили, Бизнес и финанси, Занаяти и хоби, Мода и стил, Храна и готвене, Спорт и отдих, Пътуване, Женски лайфстайл и др., а списанията ще са базирани на PDF и достъпни за офлайн четене. Голяма част от функционалността пък ще се захранва от Texture, приложението, закупена от Apple миналата година.

Наред с това гигантът ще позволи на издателите да предлагат абонаменти чрез Apple News, като ще намали с 50% приходите от тях, което доведе и до бурни преговори с известни издатели. Абонаментите най-вероятно ще са в центъра на вниманието на предстоящото събите, където ще дебютира и собствената услуга на гиганта за видео стрийминг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *