post

Без много шуми и специално събитие Apple представи нови версии на два от таблетите си – iPad Air и iPad mini, като една от ключовите новости и за двете устройства е въвеждането на поддръжка за Apple Pencil.

Всъщност новият iPad mini отново има 7.9 инчов дисплей с резолюция 2048х1536 пиксела, но той вече е по-ярък и поддържа фирмената технологията True Tone на Apple, която променя цветовата температура на екрана спрямо околната среда. най-голям е скокът при процесора, който вече е A12 Bionic и, основната камера на устройството е 8 мегапиксела, а предната вече е 7 мегапиксела. Разцветките, в които таблетът ще се предлага са сребристо, тъмносиво и златисто, а конфигурациите – 64 и 256 GB вградена памет. Цената на iPad mini започва от 399 долара за Wi-Fi версия и 529 долара за LTE версията.

Що се отнася до iPad Air, тук имаме 10.5-инчов дисплей с резолюция 2224×1668 и технологията True Tone, наред с поддържката на първия Apple Pencil и чипсет A12 Bionic при дебелина едва 6.1 мм. Таблетът предлага още Lightning порт и скенер за пръстови отпечатъци Touch ID и ще се продава в същите цветове и конфигурации като iPad mini на цена от 499 долара за Wi-Fi или 629 долара за LTE версията. Първото поколение на Apple Pencil, с което са съвместими двата нови таблета струва 99, а клавиатурата Smart Keyboard за iPad Air – 159 долара.

С този си ход Apple вероятно разчисти програмата си за 25 март, когато на събитието в Apple Park под прожекторите ще попаднат единствено новите услуги за стрийминг на видео и новини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *