post

Българският WiMAX оператор Макс Телеком вече предлага скорост за мобилен достъп до интернет до 8 Mbps.

През месец юли 2010 г. компанията обяви пилотно своите нови скорости за градовете Ямбол и Кърджали. Сега тези скорости са достъпни за всички потребители на оператора в страната.

Паралелно с това Макс Телеком безплатно увеличи скоростта до 4 Mbps на всички свои абонати на услугата MaxDSL, без това да се отрази на месечния им абонамент.

Това е първият етап от развитие на услугите на оператора според обявените в средата на септември планове за обновяване на мобилната мрежа на Макс Телеком. В тях се предвижда разширяване обема на предлаганите WiMAX услуги на територията на страната, като Макс Телеком предостави още по-големи възможности за мобилен пренос на данни, както и висококачествени VoIP услуги.

„Ние сме много горди да предложим на нашите настоящи клиенти една още по-добра безжична широколентова услуга, както и да представим на по-голяма част от българския народ една от най-модерните и иновативни технологии – Mobile WiMAX“ – заяви Красимир Стойчев, Главен изпълнителен директор и основател на Макс Телеком.

Мрежата на Макс Телеком има за цел да предложи преносими и мобилни безжични широколентови услуги, извън дома или офиса, както и в движение.

Освен това операторът ще предложи още по-голямо разнообразие от крайни устройства с възможност за безжичен интернет за офиса или дома, достигащ скорост за даунлоуд от 32 мегабита в секунда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *