post

QlikTech, софтуерна компания известна със своите визуални интерактивни решения за достъп до данни, създаде безплатно специализирано приложение за футболните фенове, което осигурява достъп до огромен обем от данни и статистики за предстоящото световно футболно първенство.

С новото приложение, достъпно изцяло онлайн през интернет браузър или от мобилно устройство с онлайн достъп, футболните ентусиасти могат да преглеждат наличните данни за близо 80 годишната история на световните първенства по футбол и да анализират исторически факти, както и без трудности да отговарят на заплетени въпроси, свързани с турнирите.

Kick It & Qlik It използва данни, осигурени от Infostrada Sports и ще бъде обновявано в реално време от мачовете на всеки 60 минути, докато протича първенството от 11 юни до 11 юли.

За да получите достъп до приложението „Qlik It & Kick It – World Football Fan App” трябва да посетите следният интернет адрес:http://www.qlikview.com/kickitandqlikit.

Използвайки технологията на QlikView, която по принцип се прилага от компании с цел вземане на по-добри бизнес решения, „Kick It & QlikIt World Football Fan App” позволява на потребителите да са постоянно информирани за резултатите от тазгодишното световно първенство по футбол и възможност да отговарят на някои сложни въпроси, като например:

– каква е връзката между височината на даден играч и головете вкарани с глава

– на коя позиция са получавани най-много жълти картони и каква е разликата във възрастта на играчите на различни позиции

– в кои части на мача биват отбелязвани най-много голове

– кои са най-младият и най-стар участници в първенството

– колко дузпи е имало по време на първенството и кои играчи за изпълнили най-много наказателни удари

„Това лято, светът ще се обедини, за да се наслади на едно от най-големите спортни събития, като в същото време запалянковците ще търсят различни поводи за гордост от отбора на своята страна”, заяви Антъни Дейтън, старши вицепрезидент в QlikTech. “В QlikTech ние вярваме, че всеки един софтуер, без значение дали използван за работа в офиса, или в заведение с приятели трябва да бъде лесен и удобен за използване. Сега феновете могат да уреждат лесно облозите помежду си и да обсъждат факти за мачовете, за които дори не са подозирали преди да започнат да използват приложението”.

Филип Хенеман, създател и изпълнителен директор на Infostrada Sports заяви: „Футболът е много популярен спорт в редица страни. И с това приложение от QlikTech осигуряват на множеството футболни фенове по света полезна информация, която далеч надхвърля възможностите на обикновената статистика и пренася организацията на събираните от нас данни на едно ново ниво. Работихме съвместно с QlikTech за конвертирането на статистическата футболна информация и превръщането и в полезни данни за всеки потребител с интерес към спорта. За нас беше изненадващо, колко бързо от QlikTech успяха да превърнат идеята в реалност, като в резултат на това всеки един футболен фен може да обогати многократно познанията си”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *