post

Зачестяват атаките от страна на операторите на компютърните мрежи, извършващи сложните изчисления, чрез които се удостоверяват транзакциите за различни криптовалути, върху собсвените им мрежи, съобщава Bloomberg. Наскоро по подобен начин бе атакувана Bitcoin Gold, една от най-разпространените дигитални валути, с пазарна капитализация от 729 милиона долара.

Такива са 51 процента от атаките, при които така наречените миньори получават контрол върху по-голямата част от изчислителната мощ на мрежата с цел да фалшифицират транзакциите. Подобни атаки генерират нечестни печалби, което поставя стойността на валутата в риск от срив. При подобна атака в продължение на повече от седмица стойността на Bitcoin Gold е намаляла с 26% от 18 май до сега.

По данни на Autonomous Research LLC на подобни атаки са били подложени също Verge, Monacoin и Electroneum. За да получи власт над валута с пазарна капитализация от 500 млн. долара, на нападателя може да се наложи да похарчи само 778 долара на час, твърдят от Autonomous Research.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *