post

Шефът на пътната агенция Светослав Глосов обвини разработчика на мобилното приложение за актуална пътна обстановка ЛИМА в изнудване. По думите му има много забележки към изпълнителя на проекта и реакциите му относно внедряването на новите технологии.

Водят се разговори с разработчика, които се опитва да ни изнудва като иска безумно висока цена за поддържане на приложението”, е казал председателят на Управителният съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) пред журналисти, цитиран от пресцентърът на пътната агенция. Той е подчертал, че ще се направи всичко, което е възможно приложението да работи и системата да е съвместима и свързана с тол системата, за да се дава навременна и единна информация на шофьорите.

Разработване и въвеждането на интелигентна система за управление на трафика е част от европейски проект на Агенция “Пътна инфраструктура” с бюджет от над 5.8 млн. лв. Средствата идват от оперативна програма “Техническа помощ”. Мобилното приложение LIMA е част от дейностите по проекта. Поръчката е спечелена от “Декарт” в конкуренция с още шест компании с цена от 751 400 лв. без ДДС, става ясно от регистъра за обществените поръчки. В момента приложението не е достъпно за изтегляне от сайта на АПИ, показа проверка на “Монитор”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *