post

Известният с прогнозите си за продуктите на Apple анализатор Минг-Чи Куо, който сега работи за TF International Securities, публикува нови бележки, които този път визират ценовата стратегия на гигантапо отношение на новите модели iPhone.

В тях Куо посочва, че очаква компанията да предприеме по-агресивна ценова политика за тазгодишните си модели и описва причините за това, като на първо място поставя загрижеността за отрицателното въздействие на по-високата цена на пазара на смартфони, който е зрял и се доближава до насищане. Освен това анализаторът отбелязва, че Apple има подобрена структура на разходите тази година, поради редица подобрения в производствения доход и намаляване на разходите за компоненти, а накрая посочва стремежа на гиганта да увеличи броя на потребителите, използващи Face ID и въобще на потребителите на нейните устройства като цяло, за да се възползва от популяризирането на услугите и екосистемата си.

Ако говорим за конкретни цифри, Куо заявява, че 6.5 инчовият OLED, който наричаме iPhone X Plus, ще струва между 900 и 1000 долара, 5.8 инчавият вариант – между 800 и 900 долара, а LCD моделът – между 600 и 700 долара. Не на последно място в бележките си към инвеститорите, той твърди, че Apple ще обяви и трите нови модела iPhone през септември, и ще ги пусне на пазара още същия месец, опровергавайки някои предишни слухове за забавянето им до ноември, като доставката на компоненти и монтажът им ще започнат съответно в началото на юни/август за 5.8 инчовия модел, края на юни/края на август за 6.5 инчовия и юли/септември за 6.1 инчовия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *