post

Въоръжените сили на САЩ използват оборудване, базирано на най-модерни технологии, и инвестират огромни финансови средства в научни изследвания и нови разработки, за да запазят това свое предимство.

Още с обявяването на гъвкавите тънки дисплеи, създадени преди 2 години в HP Labs, се заговори че тяхното първо практическо приложение ще бъде за военни цели. Според изявление на Carl Taussig, Директор информационни повърхности в HP Labs, компанията работи върху специална поръчка на американската армия за създаване на мини компютър, който да се носи като гривна върху китката на ръката (т. нар. Wrist PC).

Ключов елемент от Wrist PC ще бъде гъвкавият дисплей с дебелина едва 50 микрона, който се нуждае от изключително малко енергия, за да работи, и е устойчив на всякакви екстремни работни условия. Устройството ще се захранва от слънчеви батерии, като соларните клетки също са гъвкави, „отпечатани” по технологията PowerFilm.

Както повечето разработки, свързани с военните, Wrist PC е скрито зад завесата на секретността. Няма почти никаква допълнителна информация около проекта, освен че първите прототипи се очаква да бъдат готови след една година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *