post

Вторият по големина производител на смартфони Huawei вече няма да може да предлага устройства в американската верига магазини Best Buy. Причината е решение на веригата, с което тя вече се отказва от компанията, съобщава Reuters.

Best Buy вече е спряла да поръчва нови доставки на телефони от Huawei и планира да продаде наличните бройки. След това спира да предлага телефони от компанията. Според Bloomberg през следващите седмици същото ще се случи и с умните часовници, лаптопите и останалите устройства на Huawei, които се предлагат в Best Buy.

Търговската верига не дава официална причина за решението си. Нейн говорител казва единствено, че “решенията какво да продаваме се взимат на на базата на различни причини”. Huawei също отказва коментар за отношенията си с търговската верига.

Липсата на коментар допълнително засилва спекулациите, че решението е следствие на завишилите си критики срещу Huawei от представители на американското правителство и Конгреса. По-рано тази година телекомът AT&T беше накаран да се откаже от идеята си да продава устройства на компанията заради натиск от членове на Конгреса.

Миналия месец сенатори пък внесоха проектозакон, който да забрани на американското правителство да купува или използва телекомуникационно оборудване от Huawei, ZTE и други компании с аргумент, че чрез тях може да се шпионират властите. Ръководителите на ФБР, ЦРУ и АНС вече също са издавали подобни препоръки.

Така за Huawei присъствието на американския пазар става доста по-трудно. Освен това изгледите са, че трудностите ще продължават и занапред.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *