post

Дори и преди Pixel да стане известен със софтуера за камерата си, телефоните на Google винаги са били предпочитани от потребителите заради софтуерната поддръжка. За разлика от другите производители, Google се ангажира да пуска своевременно актуализации на своите смартфони Nexus и Pixel, а сега с обновяването на страницата за поддръжка става ясно, колко време ще се радват на редовни ъпдейти новите Pixel 3 и Pixel 3 XL.

Всъщност в наши дни производителите предоставят важни актуализации за Android до две години, а месечни секюрити ъпдейти до три години. На теоритя това е равно на две големи версии на операционната система, макар че някои производители намират начин да сведат този брой до една.

Този двугодишен период е произволен и вероятно е избран просто защото съвпада с края на обичайния договор за мобилни услуги и в повечето случаи с гаранцията на телефона. Софтуерът обаче никога не спира да се развива, само защото договорът свършва, така че винаги има нужда от ъпдейти и корекции на бъгове. Докато Apple предлага софтуерни актуализации ad infinitum, но върши доста добра работа, то Google от своя страна разшири и опрости политиката си започвайки с миналогодишния Pixel 2 и определяйки тригодишен период на поддръжка както за версиите на Android, така и за актуализациите за сигурност. Това означава, че Pixel 3 и Pixel 3 XL ще получават ъпдейти до октомври 2021 година, а ако компанията се придържа към обичайния си график, това ще стане когато пусне Android S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *